flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Центральному районному суді м.Миколаєва поставлено перші в Україні вироки у справах підслідних Державному бюро розслідувань

05 лютого 2019, 15:13

04 лютого 2019 року, суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком постановлено вироки у двох справах підслідних Слідчому управлінню ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого в м.Миколаєві.

Зазначені кримінальні провадження стосувались військовослужбовців частин А0224 та А2777, обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.407 КК України (нез'явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовця (крім військовослужбовців строкової служби), вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Зокрема, останні залишили місце несення служби без поважних причин, а згодом самостійно повернулись до місця дислокації.

Дослідивши матеріали кримінальних проваджень, з урахуванням характеризуючих матеріалів, суд призначив військовослужбовцю частини А2777 покарання у виді позбавлення волі строком на три роки, іншому – на три роки та шість місяців.

На підставі ст.75 КК України, останніх звільнено від відбування призначеного покарання, якщо протягом одного року від дня проголошення вироку вони не вчинять нового злочину та виконуватимуть покладені на них судом обов’язки.

Нагадаємо, 29 січня 2019 року, Центральним районним судом м.Миколаєва постановлено вирок у іншому провадженні, досудове слідство у якому здійснювалось ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого в м.Миколаєві.

Зазначені вироки, постановлені Центральним районним судом м.Миколаєва, стали першими в Україні постановленими за матеріалами кримінальних проваджень підслідних Державному бюро розслідувань.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва