flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Центральному районному суді м.Миколаєва поставлено перший вирок у справі підслідній Миколаївському ТУ Державного бюро розслідувань

01 лютого 2019, 17:24

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто з постановленням вироку кримінальне провадження на підставі обвинувального акту, складеного слідчим Слідчого управління ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого в м.Миколаєві.

Судовий розгляд зазначеного провадження відбувався під головуванням судді Дмитра Тішка.

Відповідно до матеріалів справи, військовослужбовець в/ч А 2777, 04 жовтня 2018 року, не  маючі причин для звільнення від обов’язків військової служби, не з’явився вчасно до місця несення служби та незаконно перебував за межами частини. 24 жовтня 2018 року він самостійно повернувся до місця дислокації.

Його дії органом досудового слідства кваліфіковано за ч.4 ст.407 КК України (нез’явлення вчасно без поважних причин на службу з відпустки військовослужбовцем тривалістю понад три доби, але не більше місяця, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Військовослужбовець свою провину визнавав повністю.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, з урахуванням щирого каяття військовослужбовця, того факту, що він самостійно повернувся до місця несення служби, характеризуючих матеріалів, суд ухвалив визнати останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.407 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

На підставі ст.75 КК України, звільнити від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року від дня проголошення вироку не вчинить нового злочину та виконуватиме покладені на нього судом обов’язки.

Зазначений вирок суду став першим постановленим за матеріалами кримінального провадження підслідного Державному бюро розслідувань.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва