flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд завершив розгляд справи за обвинуваченням миколаївського пенсіонера в жорстокому вбивстві своєї знайомої

03 квітня 2024, 13:52

У Центральному районному суді м.Миколаєва завершено судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 68-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.4 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, наприкінці серпня 2023 року, обвинувачений, використовуючи дерев’яні ніжки від стільця та кувалду вбив свою 45-річну знайому, яку запідозрив у крадіжці його грошей.

Колегія суддів у складі Олесі Демінської, Тетяни Фортуни, під головуванням Івана Дірка дослідила усі письмові докази та перейшла до допиту обвинуваченого.

Останній не заперечував проти обставин викладених в обвинувальному акті та визнав цивільний позов, заявлений потерпілою. Повідомив, що вбити жінку йому сказав чоловічий «голос в голові». Окрім цього, висловив бажання працювати в місцях несвободи, щоб компенсувати потерпілій завдану матеріальну та моральну шкоду.

Під час судових дебатів, прокурор зазначила, що дії обвинуваченого кваліфіковані вірно, провина доведена повному обсязі, дослідженими доказами, зокрема висновком судово-психіатричної експертизи, відповідно до якого, той не страждає на психічні захворювання. Просила суд призначити покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Захисник просила призначити меншу міру покарання, аніж ту про яку клопотала прокурор.

Наразі суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt