flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пенсіонер обвинувачується у вбивстві з особливою жорстокістю своєї знайомої – відбулось перше засідання по суті

22 лютого 2024, 10:15

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато розгляд обвинувального акту щодо 68-річного місцевого мешканця з правовою кваліфікацією за п.4 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

Провадження розглядається колегією суддів у складі Олесі Демінської, Тетяни Фортуни, під головуванням Івана Дірка.

Прокурор оголосила обвинувальний акт, відповідно до якого наприкінці серпня 2023 року, обвинувачений взяв з собою продукти харчування і пляшку горілки та прийшов до своєї 45-річної знайомої, яка мешкала в одному з садових товариств м.Миколаєва.

Після того, як вони вжили алкоголь, чоловік виявив зникнення 7 000 грн, які були в його кишені.

Він запідозрив у крадіжці свою знайому, яка свою причетність заперечувала, внаслідок чого у них виникла сварка.

В подальшому, підозрюваний наніс жінці кілька ударів область голови кулаком та дерев’яною ніжкою від стільця, після чого зв’язав останню та прив’язав до батареї опалення в одній з кімнат будинку та продовжив наносити удари в область голови двома ніжками від стільця, які утримував в обох руках.

Згодом, відповідно до обвинувального акту, чоловік пішов до свого місця мешкання, взяв там кувалду та прозорий скотч і повернувся до оселі своєї знайомої, де заклеїв рот останній та наніс їй кілька ударів кувалдою в область голови. Внаслідок отриманих травм жінка померла.

Сестра загиблої жінки, яку було визнано потерпілою оголосила цивільний позов, де просила стягнути з обвинуваченого близько 22 тис гривень в рахунок відшкодування матеріальної шкоди і 50 тис грн – моральної.

Обвинувачений свою провину та цивільний позов визнав в повному обсязі.

Також судом вирішено питання про порядок та обсяг дослідження доказів по справі, зокрема, письмові докази, після чого буде допитано обвинуваченого та потерпілу.

Наразі у засіданні оголошено перерву.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва