flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок чоловіку винному у зґвалтуванні неповнолітньої та розбої

04 грудня 2018, 11:54

Колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва у складі Володимира Алєйнікова, Наталії Черенкової, під головуванням Сергія Чернієнка постановлено вирок 32-річному чоловіку, який є неодноразово судимим за вчинення майнових злочинів, у тому числі тяжких, злочинів пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю та обігом наркотичних засобів.

Дії останнього кваліфіковано за ч.3 ст.152, ч.2 ст.153, ч.1 ст.187 КК України (статеві зносини із застосуванням погрози застосування фізичного насильства (зґвалтування) неповнолітньої, задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої, розбій - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя і здоров'я особи, яка зазнала нападу).

Судом встановлено, що чоловік, який у березні 2016 року звільнився з місць позбавлення волі, вночі 28 жовтня 2016 року перебуваючи на вул. Потьомкінській у м.Миколаєві зустрів раніше незнайому йому 17-річну дівчину. Він познайомився з нею, в ході розмови остання повідомила йому, що є неповнолітньою.

Згодом він запропонував провести дівчину додому, коли вони дійшли до будинку, де вона мешкала, останній схопив її рукою за шию, затулив рота та сказав, що заріже її, у разі, якщо та закричить.

Після цього, погрожуючі застосуванням фізичного насилля, примусив її пройти на подвір’я школи, що не обладнане штучним освітленням та зґвалтував дівчину. Далі чоловік відібрав у потерпілої мобільний телефон і гроші у сумі 200 грн та зник з місця вчинення злочинів.

У ході судового розгляду чоловік визнавав себе винним частково, зокрема у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.187 КК України (розбій), заперечуючи провину за ч.3 ст.152, ч.2 ст.153 КК України.

Проте, за сукупністю досліджених доказів, суд дійшов висновку про доведеність вини поза розумним сумнівом щодо кожного зі злочинів, які інкриміновано чоловіку.

За такого, колегією суддів чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень ч.3 ст.152, ч.2 ст.153, ч.1 ст.187 КК України та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва