flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив батьківських прав матір, яка тривалий час не виконувала обов’язки щодо виховання та догляду за своєю хворою дитиною

22 вересня 2020, 14:38

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Ольгою Гуденко розглянуто з постановленням рішення позов 47-річного чоловіка до його колишньої співмешканки про позбавлення останньої батьківських прав щодо їх спільної 10-річної доньки.

У судовому засіданні, в обґрунтування позовних вимог, чоловік пояснив, що мати їхньої дитини не брала участь у вихованні доньки та догляду за нею. Постійно зловживає алкогольними напоями, а з березня 2019 року не з’являється за місцем мешкання дитини, не цікавиться станом її здоров’я, незважаючи на те, що донька є дитиною з інвалідністю.

Опитана у якості свідка бабуся дитини, з якою проживає остання, повідомила, що відповідачка протягом багатьох років зловживає алкогольними напоями, не займається вихованням доньки.

Також зазначила, що перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння позивачка нанесла дитині тілесні ушкодження у вигляді переламу фаланги пальця руки. Це підтверджується долученими до матеріалів справи документами. Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР.

Окрім цього, свідок повідомила, що у разі задоволення позову, батькові дитини буде простіше вирішувати питання щодо побутових умов дитини та її лікування, оскільки матір ухиляється від участі у вирішенні зазначених питань.

Представник Служби у справах дітей адміністрації Заводського району ММР не заперечувала проти задоволення позову та заявила клопотання про долучення до матеріалів справи відповідного висновку про доцільність позбавлення відповідачки батьківських прав, яке було задоволено.

Вивчивши матеріали справи і заслухавши думки сторін, з метою захисту законних прав та інтересів дитини, суд вирішив задовольнити зазначений позов і позбавити відповідачку батьківських прав щодо дитини.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва