flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи усім трьом підозрюваним у вимаганні грошових коштів в підприємця з Вознесенського району

15 вересня 2020, 16:01

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжні заходи 32-х та 27-річному чоловікам, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання).

Відповідно до матеріалів клопотання, останні разом зі ще однією особою, погрожуючі застосуванням насильства та знищенням майна, вимагали у місцевого підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 55 тис гривень.

12.09.2020 року під час передачі їм імітаційних грошових засобів, останніх було затримано співробітниками поліції в порядку ст.208 КПК України.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначав ризики переховування від слідства та суду, впливу на потерпілого, вчинення іншого кримінального правопорушення.

Підозрювані та їх захисники заперечували проти задоволення клопотання, зазначаючи, що ризики та підозра необґрунтовані та нічим не підтверджені.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою до 09.11.2020 року без права внесення застави.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, 14.09.2020 року слідчим суддею Світланою Скрипченко обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою 33-річному мешканцю м.Вознесенськ, підозрюваному у вимаганні 55 тис грн. у місцевого підприємця.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва