flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід одному з підозрюваних у вимаганні грошових коштів у підприємця з Вознесенського району

14 вересня 2020, 18:35

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжний захід 33-річному мешканцю м.Вознесенськ, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання).

Відповідно до матеріалів клопотання, останній разом з двома іншими особами, погрожуючі застосуванням насильства та знищенням майна, вимагали у місцевого підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 55 тис гривень.

12.09.2020 року під час передачі їм імітаційних купюр, останніх було затримано співробітниками поліції в порядку ст.208 КПК України.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив ризики переховування від слідства та суду, впливу на потерпілого, вчинення іншого кримінального правопорушення, оскільки підозрюваний притягався раніше до кримінальної відповідальності.

Підозрюваний свою провину не визнав та повідомив, що на прохання брата потерпілого, який відбуває покарання у виді пожиттєвого позбавлення волі, просив передати останньому належні йому грошові кошти, які були отримані внаслідок продажу квартири, що належала братам на праві спільної власності.

Окрім цього зазначив, що будь-яких погроз на адресу потерпілого не висловлював.

Захисник просила відмовити у задоволенні клопотання, оскільки на її думку підозра є необґрунтованою, а ризики надуманими. Підозрюваний підтримав позицію свого захисника.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Розгляд клопотань щодо обрання запобіжних заходів іншим фігурантам зазначеного провадження наразі триває.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва