flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за обвинуваченням Миколи Романчука вчергове не з’явився останній свідок сторони обвинувачення

23 липня 2020, 13:33

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» громадянина Г. за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

Наразі судом фактично завершено з’ясування обставин справи, за винятком допиту останнього свідка сторони обвинувачення громадянина Г., в якого, відповідно до обвинувального акту, Микола Романчук вимагав неправомірну вигоду.

Водночас, свідок вчергове не з’явився. В день проведення судового засідання він надіслав на електронну адресу суду листа, відповідно до якого він не зможе з’явитись у судове засідання, оскільки перебуває за межами Миколаївської області.

Прокурор повідомив, що йому не вдалось поспілкуватись з громадянином Г., натомість його адвокат повідомив йому, що їм не було відомо про час та місце судового засідання, окрім цього громадянин Г. перебуває за межами області і не зможе прибути.

Прокурор запевнив суд, що наступного судового засідання, у разі належного повідомлення, явка зазначеного свідка буде забезпечена.

Захисник висловила сумніви щодо явки зазначеного свідка та запропонувала перейти до судових дебатів, у разі відмови сторони обвинувачення від допиту громадянина Г., оскільки через неявку останнього, судові засідання відкладаються вже протягом майже півтора роки.

Судом зазначено, що в матеріалах провадження вже міститься близько 10 подібних заяв від громадянина Г., про неможливість прибути у засідання. Суд вбачає у зазначених діях ухилення останнього від явки до суду та перешкоджання розгляду зазначеного провадження у розумні строки. Окрім цього, громадянин Г. є свідком сторони обвинувачення, а отже забезпечення його явки до суду є обов’язком прокурора.

Також у судовому засіданні було долучено, за клопотанням прокурора, та досліджено низку процесуальних документів.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 28.07.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва