flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19-річний юнак, який зголосився на пропозицію заробити «легких грошей» отримав шість років ув’язнення з конфіскацією частини майна

03 липня 2020, 15:24

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком постановлено вирок 19-річному чоловіку, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Судом встановлено, що на початку 2020 року обвинувачений придбав, з метою збуту, в невстановленої особи наркотичні засоби та психотропні речовини.

30.01.2020 року, з метою отримання прибутку, обвинувачений зробив 28, так званих, «закладок» наркотичних та психотропних речовин за різними адресами у м.Миколаєві. Окрім цього, наступного дня в ході проведення слідчих дій у нього було вилучено ще 19 згортків з психотропною речовиною – амфетаміном.

У судовому засіданні чоловік визнав свою провину, каявся у скоєному. Пояснив, що наприкінці грудня 2019 року його односелець М. запропонував йому заробити грошей шляхом збуту наркотичних засобів, на що той погодився.

Вони переїхали до м.Миколаєва, де винаймали квартиру. Односелець обвинуваченого мав зв'язок з особами, які збували наркотичні засоби. Для їх придбання обвинувачений з односельцем надсилали передплату у сумі дві тисячі гривень, після чого отримували фото місця, де знаходилась партія наркотичних речовин. В подальшому останні ділили отриману партію між собою та розкладали згортки містом. Місця «закладок» вони фотографували та надсилали особам, в яких було придбано наркотичні засоби. Останні в свою чергу платили їм по 60 грн за кожну.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доведеність вини чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України та призначив йому покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією ¼ належного йому майна.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва