flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд, у зв’язку із дієвим каяттям, звільнив від кримінальної відповідальності колишню співробітницю однієї з банківських установ

25 червня 2020, 15:04

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності 51-річної жінки, підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.4 ст.358 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка, яка працювала на посаді старшого контролера-касира однієї з філій АТ «Ощадбанк» від імені кількох клієнтів установи формувала заявки на видачу готівки, ставила підписи та візувала підроблені заявки в базі даних банківської установи.

У підготовчому судовому засіданні жінка пояснила, що здійснювала підроблення заяв на видачу готівки від імені клієнтів, а наступного дня формувала заявки на переказ готівки на рахунки зазначених клієнтів, які роздруковувала та підписувала від їх імені. Таким чином, фактичний рух коштів за межі банківської установи не відбувався.

Окрім цього, жінка зазначала, що було встановлено граничний залишок коштів у касі, який не мав перевищувати на кінець робочого дня суму у 25 тисяч гривень. Виїмка службою інкасації грошових коштів у їхній філії, у зв’язку з віддаленістю від центру міста проводилась до 15.00 год.

Також жінка повідомила, що у разі, якщо на момент закриття філії сума коштів в касі перевищувала встановлений ліміт, то вона була змушена викликати службу інкасації та компенсувати витрати на пальне.

Таким чином, щоб уникнути витрат власних коштів, вона своїми діями штучно зменшувала відображений в документах залишок грошових коштів у касі.

У ході розгляду встановлено, що жінка вперше вчинила злочини невеликої тяжкості, вину у вчиненому визнала повністю, щиро розкаялась, активно сприяла розслідуванню злочинів та надала необхідну для досудового розслідування інформацію і фактично не завдала внаслідок вчинення кримінальних правопорушень шкоду.

За такого наявні підстави для закриття кримінального провадження та звільнення останньої від кримінальної відповідальності у зв’язку із дійовим каяттям.

З огляду на зазначене, суд ухвалив звільнити жінку від кримінальної відповідальності у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.4 ст.358 КК України, у зв’язку із дійовим каяттям та закрити зазначене кримінальне провадження.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва