flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою щодо 20-річного чоловіка, підозрюваного у збуті психотропних речовин

17 червня 2020, 18:32

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком розглянуто клопотання щодо обрання запобіжного заходу 20-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, останній спільно з трьома іншими особами систематично, за допомогою соціальних мереж, збували на території м.Миколаєва наркотичні та психотропні речовини.

В обґрунтування клопотання, прокурор зазначав ризики переховування від слідства та суду, впливу на свідків, знищення речей або документів, які мають значення у розслідуванні зазначеного провадження, вчинення іншого кримінального правопорушення, перешкоджання провадженню іншим чином.

Підозрюваний не визнав свою провину, повністю заперечив обставини викладені у клопотанні, повідомив, що не займався будь-якою злочинною діяльністю. Пояснив, що вилучені у ході обшуку за місцем його проживання наркотичні речовини належать його 17-річній дівчині, яка іноді вживає наркотики.

Зазначимо, що остання також є фігурантом зазначеного провадження, яка в свою чергу пояснювала у судовому засіданні, що вони разом із підозрюваним займались розкладанням розфасованих наркотичних або психотропних препаратів за визначеними адресами. Напередодні їй було обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Захисник зазначила, що зібрані органом досудового слідства докази не доводять причетність підозрюваного до злочинної діяльності.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя ухвалив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 168 160 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва