flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжній захід неповнолітній дівчині, підозрюваній у збуті психотропних препаратів

16 червня 2020, 18:44

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком розглянуто клопотання щодо обрання запобіжного заходу 17-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, остання спільно з трьома іншими особами систематично, за допомогою соціальних мереж, збували на території м.Миколаєва наркотичні та психотропні засоби, зокрема амфетамін.

В обґрунтування клопотання, прокурор зазначала ризики переховування від слідства, знищення речей та документів, що мають значення у даному кримінальному провадженні, впливу на свідків, продовження вчинення кримінальних правопорушення, перешкоджання провадженню іншим чином.

Підозрювана частково визнала свою провину, зазначила, що не має наміру переховуватись, натомість буде співпрацювати зі слідством. Повідомила, що розкладала розфасовані наркотичні або психотропні препарати за визначеними адресами та не в повній мірі усвідомлювала, що вчиняє протиправні дії.

Захисник зазначив, що підозрювана виявила бажання співпрацювати зі слідством, наведені прокурором ризики нічим не підтверджені, з огляду на вік та стан здоров’я його підзахисної просив суд обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

З урахуванням всіх обставин справи, слідчий суддя ухвалив застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю до 12.08.2020 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва