flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не зміг продовжити строки тримання під вартою іноземцю підозрюваному у скоєнні смертельного ДТП, оскільки прокурором не було забезпечено переклад матеріалів провадження

26 травня 2020, 18:31

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглядались матеріали кримінального провадження за підозрою 22-річного громадянина Грузії у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів справи, 19.02.2020 року, рухаючись на автомобілі «Audi A8» по пр.Богоявленському у м.Миколаєві, останній здійснив наїзд 61-річну жінку, яка перетинала дорогу по пішохідному переходу. Внаслідок отриманих травм жінка померла на місці вчинення ДТП. Відповідно до висновків токсикологічного дослідження підозрюваний перебував у стані наркотичного сп’яніння.

22.02.2020 року ухвалою слідчого судді Галини Подзігун, підозрюваному було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 19.04.2020 року включно.

У квітні 2020 року ухвалами слідчого судді було задоволено заяви захисника підозрюваного про залучення перекладача та переклад клопотання і додатків до нього, тому що останній не розуміє українську мову, оскільки є громадянином Грузії, азербайджанцем за національністю і згідно досліджених судом доказів отримав середню освіту, закінчивши школу з викладанням його рідної мови.

Після завершення строку дії обраного запобіжного заходу відбулось кілька судових засідань з розгляду клопотання про продовження строків тримання під вартою, у ході яких розгляд по суті не відбувся, оскільки органом досудового слідства не було забезпечено, на виконання ухвали слідчого судді, переклад матеріалів клопотання.

За такого, починаючі з 20.04.2020 року щодо підозрюваного не було застосовано будь-яку міру запобіжного заходу.

19.05.2020 року у ході судового засідання з розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваний, його захисник та перекладач, будучі належним чином повідомлені про час та місце засідання, не з’явились, про причину неявки не повідомили. Ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано примусовий привід, який наразі не виконано.

25.05.2020 року на ім’я слідчого судді Галини Подзігун надійшла заява прокурора, відповідно до якої останній просив лишити клопотання про обрання міри запобіжного заходу без розгляду, оскільки досудове розслідування у даному провадженні завершено 22.05.2020 року.

За такого, міру запобіжного заходу щодо підозрюваного може бути обрано лише після надходження обвинувального акту до суду, водночас, починаючі з 20.04.2020 року до останнього не застосовано будь-яку міру запобіжного заходу.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва