flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у тиску на свідка

08 травня 2020, 14:46

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу у виді застави 49-річному громадянину Російської Федерації, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.386 КК України (перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку).

Відповідно до матеріалів клопотання, останній в ході судового засідання у Вознесенському міськрайонному суді області, де вирішувалось, у тому числі, питання про продовження строків тримання під вартою у кримінальному провадженні, щодо, зокрема, вимагання, незаконного позбавлення волі та незаконного заволодіння автомобілем, в якому він є обвинуваченим, почав висловлювати погрози на адресу свідка.

За даним фактом було розпочате кримінальне провадження з правовою кваліфікацією ст.386 КК України.

У ході судового засідання з розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу, прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Підозрюваний заперечував проти його задоволення.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши аргументацію сторін слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді застави у сумі 42 040 грн.

 

Довідково: санкція ст.386 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 5100 грн) або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва