flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувальний акт у справі щодо вчинення смертельного наїзду на жінку-пішохода скеровано до суду

04 травня 2020, 17:49

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу 24-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

16.03.2020 року ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва Галини Подзігун підозрюваній було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 11.05.2020 року. Судом апеляційної інстанції зазначену ухвалу залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника, в інтересах останньої, залишено без задоволення. Згодом захисником підозрюваної до Центрального районного суду м.Миколаєва було подано клопотання про зміну запобіжного заходу на взяття на особисту поруку.

Водночас, перед початком розгляду зазначеного клопотання прокурор клопотав  про оголошення перерви, оскільки він не ознайомлений із матеріалами, яке було задоволено.

04.05.2020 року, перед початком розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу прокурор повідомив, що обвинувальний акт у зазначеному провадженні скеровано для розгляду по суті до Заводського районного суду м.Миколаєва.

Оскільки, за такого, зазначене клопотання має вирішуватись у Заводському районному суді м.Миколаєва, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила залишити клопотання захисника без розгляду.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, 13.03.2020 року близько 18.50 год, не маючі права керування транспортним засобом, підозрювана рухалась на автомобілі «Mitsubishi Pajero Wagon» вул. Лазурною в бік вул. Озерна в м.Миколаєві. В цей час по нерегульованому переходу вулицю перетинала жінка-пішохід.

Підозрювана не вжила заходів для зупинки автомобілю та допустила наїзд на жінку. Внаслідок ДТП, остання загинула на місті пригоди.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва