flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив перерву у засіданні з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваній у вчиненні смертельного наїзду на жінку-пішохода

28 квітня 2020, 17:38

У провадженні слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва Галини Подзігун перебуває клопотання про зміну запобіжного заходу захисника 24-річної місцевої мешканки, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, 13.03.2020 року близько 18.50 год, не маючі права керування транспортним засобом, підозрювана рухалась на автомобілі «Mitsubishi Pajero Wagon» вул. Лазурною в бік вул. Озерна в м.Миколаєві. В цей час по нерегульованому переходу вулицю перетинала жінка-пішохід.

Підозрювана не вжила заходів для зупинки автомобілю та допустила наїзд на жінку. Внаслідок ДТП, остання загинула на місті пригоди.

16.03.2020 року ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва Галини Подзігун підозрюваній було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Судом апеляційної інстанції зазначену ухвалу залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника, в інтересах останньої, залишено без задоволення.

Захисником підозрюваної до Центрального районного суду м.Миколаєва було подано клопотання про зміну запобіжного заходу у виді тримання під вартою. До клопотання було додано, зокрема, чотири заяви про взяття останньої на поруки від осіб, що займаються діяльністю у галузі спорту та фізичної культури.

Прокурор заявив, що клопотання та додані до нього матеріали, у відповідності до вимог чинного законодавства, стороною захисту йому не надавались та наполягав на оголошенні перерви.

Захисники та підозрювана не заперечували проти цього.

З огляду на зазначене, з метою надання прокурору можливості отримання та ознайомлення з матеріалами зазначеного клопотання судом оголошено перерву.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва