flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд примусово госпіталізував до психіатричного закладу жінку, яка погрожувала здійснити вибух будинку

27 березня 2020, 14:41

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Олександром Чулупом розглянуто заяву КНП «Миколаївський обласний центр психічного здоров’я» про госпіталізацію у психіатричний заклад в примусовому порядку 49-річної місцевої мешканки.

Відповідно до заяви, 24.03.2020 року, жінка була госпіталізована до КНП «Миколаївський обласний центр психічного здоров’я» в супроводі співробітників поліції, у зв’язку з неадекватною поведінкою, погрозами та агресивної налаштованістю до оточуючих.

Після огляду, лікарі дійшли висновку про наявність у жінки тяжкого психічного розладу, внаслідок чого вона не в змозі адекватно оцінювати дійсність і становить небезпеку для оточуючих та зважають за необхідне стаціонарне лікування у психіатричному закладі без згоди останньої.

У судовому засіданні, було допитано свідків, які повідомили, що жінка останнім часом неадекватно себе поводить, погрожує оточуючим, пошкоджує майно, погрожувала здійснити вибух у будинку. На їхню думку вона становить небезпеку для них та для себе.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думки сторін та свідків, суд вирішив госпіталізувати жінку до психіатричного закладу у примусовому порядку строком на 2 місяці.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва