flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній у вчиненні ДТП, внаслідок якого загинула жінка, яка переходила дорогу по пішохідному переходу

16 березня 2020, 18:32

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано міру запобіжного заходу 24-річній жінці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 13.03.2020 року близько 18.50 год, не маючі права керування транспортним засобом, підозрювана рухалась на автомобілі «Mitsubishi Pajero Wagon» вул. Лазурною в бік вул. Озерна в м.Миколаєві. В цей час по нерегульованому переходу вулицю перетинала жінка-пішохід.

Підозрювана не вжила заходів для зупинки автомобілю та допустила наїзд на жінку. Внаслідок ДТП, остання загинула на місті пригоди.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначив ризик переховування від слідства та впливу на свідків.

Зазначив, що підозрювана не має стійких соціальних зв’язків, постійного місця проживання, володіє двома паспортами, що дозволяють покинути межі України, за три останніх років 15 разів перетинала держаний кордон, скоїла тяжке кримінальне правопорушення.

Підозрювана визнавала свою провину, зазначала, що щиро кається у скоєному. Повідомила, що дійсно не має водійського посвідчення, оскільки після проходження навчання в автошколі не здавала відповідні іспити.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання, наполягаючи на тому, що ризики не доведені і ґрунтуються на припущеннях слідчого. За такого, просили обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою до 11.05.2020 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва