flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід, підозрюваному у вчиненні смертельного ДТП з маршрутним таксі

12 березня 2020, 12:40

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною обрано запобіжний захід 32-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний близько 15.30 год 24.02.2020 року, рухався за кермом автомобіля «Land Rover» з боку вул. Соборна по проспекту Центральному в бік вул.Садової з перевищення дозволеної у межах населеного пункту швидкості 50 км/год.

Наближаючись до перехрестя вул. Московської та пр.Центрального, яке в цей момент перетинав маршрутний мікроавтобус «Рута» не вжив заходів до зменшення швидкості, змінив напрямок руху вліво, внаслідок чого сталося контактування з автомобілем «Geely» та подальше зіткнення з маршрутним мікроавтобусом «Рута». Внаслідок зіткнення водія мікроавтобуса з тяжкими травмами було доставлено до реанімаційного відділення ЛШМД м.Миколаєва, а одна за пасажирок від отриманих травм того ж дня померла в кареті швидкої медичної допомоги.

Розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу, з урахуванням численних відводів заявлених суддям та клопотань сторін, тривав з 27 лютого 2020 року.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначала ризики переховування від слідства та суду і можливість підозрюваного вчинити інше кримінальне правопорушення, оскільки в нього не було вилучено водійське посвідчення і він не обмежений в праві керування транспортними засобами.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання, зазначаючи, що ризики надумані, підозра необґрунтована, кваліфікація кримінального правопорушення завищена.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думки сторін, слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до 12.05.2020 року, з покладенням на нього низки обов’язків, зокрема носити електронний засіб контролю.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва