flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення ухвали щодо обрання міри запобіжного заходу, підозрюваному у вчиненні смертельного ДТП з маршрутним таксі

11 березня 2020, 17:59

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу 32-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Судовий розгляд зазначеного клопотання здійснюється слідчим суддею Світланою Гречаною.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, підозрюваний 24.02.2020 року рухаючись на автомобілі допустив зіткнення з маршрутним таксі, внаслідок чого загинула пасажирка автобуса.

У минулому судовому засіданні стороною захисту було долучено, зокрема три висновки експертиз, підписані одними й тими ж лікарями, один з висновків свідчить про те, що підозрюваний перебував у стані наркотичного сп’яніння, два інших, що останній перебував під впливом або дією лікарських препаратів. З метою з’ясування зазначених розбіжностей, за клопотанням прокурора, у засіданні було оголошено перерву для виклику та допиту лікарів, які підписували зазначені висновки.

У судове засідання, яке відбулось 11.03.2020 року, останні не з’явились, натомість до канцелярії суду надійшов лист з КНП «Миколаївській обласний центр психічного здоров’я», де повідомлялось, що зазначені лікарі перебувають на чергуванні. До листа додавалась низка медичних документів, зокрема висновки експертиз, відповідно до яких підозрюваний перебував під дією наркотичного (медичного препарату), а в його організмі виявлено вміст препарату – 1,4 бензодиазепін.

Прокурор заявила клопотання про повторний виклик лікарів, що не з’явились у задоволенні якого судом було відмовлено.

Захисник оголосив відповідь на адвокатський запит надану з КНП «Миколаївській обласний центр психічного здоров’я», відповідно до якої, зокрема, знайдена в організмі його підзахисного речовина не є наркотичним  засобом, а є психотропною речовиною. Водночас, відповідно до зазначеного документу підозрюваний не перебував під впливом лікарських препаратів, які зменшують увагу та швидкість реакції. Окрім цього він зазначив, що його підзахисний здав до прокуратури водійське посвідчення та біометричний паспорт.

У ході дебатів прокурор просила задовольнити клопотання про обрання міри запобіжного заходу.

Підозрюваний заперечував проти цього та вказував, на упереджене, на його думку ставлення до нього з боку органів досудового слідства. Захисники просили відмовити у задоволенні клопотання, наполягаючи на тому, що підозра та клопотання необґрунтовані.

Наразі слідчий суддя видалилась до нарадчої кімнати для постановлення ухвали.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва