flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу, підозрюваному у вчиненні смертельного ДТП з маршрутним таксі

06 березня 2020, 12:03

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу 32-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Судовий розгляд зазначеного клопотання здійснюється слідчим суддею Світланою Гречаною.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, підозрюваний близько 15.30 год 24.02.2020 року, рухався за кермом автомобіля «Land Rover» з боку вул. Соборна по проспекту Центральному в бік вул.Садової з перевищення дозволеної у межах населеного пункту швидкості 50 км/год.

Наближаючись до перехрестя вул. Московської та пр.Центрального, яке в цей момент перетинав маршрутний мікроавтобус «Рута» не вжив заходів до зменшення швидкості, змінив напрямок руху вліво, внаслідок чого сталося контактування з автомобілем «Geely» та подальше зіткнення з маршрутним мікроавтобусом «Рута». Внаслідок зіткнення водія мікроавтобуса з тяжкими травмами було доставлено до реанімаційного відділення ЛШМД м.Миколаєва, а одна за пасажирок від отриманих травм того ж дня померла в кареті швидкої медичної допомоги.

Відповідно до наданої прокурором довідки з медичного закладу, підозрюваний перебував у стані наркотичного сп’яніння.

У ході судового розгляду, повідомлену підозру прокурор обґрунтовував лише показами свідків та протоколом огляду місця подій до якого, схема місця ДТП, станом на 05.03.2020 року виготовлена не була.

Такі обставини, як перевищення водієм «Land Rover» дозволеної швидкості прокурору довести не вдалося можливим через відсутність відповідного висновку експерта.

Крім того, відсутній і висновок судово-медичного експерта, який може свідчити про настання смерті пасажирки маршрутного таксі через отримані внаслідок ДТП травми.

Стороною захисту було долучено низку документів, зокрема три висновки експертиз, підписані одними й тими ж лікарями, один з висновків свідчить про те, що підозрюваний перебував у стані наркотичного сп’яніння, два інших, що останній перебував під впливом або дією лікарських препаратів. Також захисник повідомив, що після ДТП, його підзахисному медичні працівники робили ін’єкції, чим пояснюється наявність у нього в крові певних речовин.

Прокурор не змогла пояснити розбіжність у висновках експертиз та заявила клопотання про виклик у судове засідання для допиту лікарів, які підписували зазначені висновки.

Клопотання судом задоволено, засідання відкладено до 15.00 год 11.03.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва