flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через неявку свідків відкладено підготовче судове засідання у справі щодо місцевого мешканця, обвинуваченого у замаху на вбивство кількох осіб

25 лютого 2020, 11:15

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 41-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15 п.1, п.5, п.7 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.2 ст. 194 КК України.

Нагадаємо, чоловік обвинувачується у тому, що 13.02.2019 року, він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння в квартирі, розташованій на п’ятому поверсі будинку по вул. Новобузька, після сварки зі своєю дружиною прийняв рішення про вчинення самогубства, шляхом небезпечним для життя багатьох осіб.

Після цього, він пройшов на кухню своєї квартири та перерізав ножем шланг газоводу, під’єднаний до побутової плити, внаслідок чого приміщення почало заповнюватись природним газом.

При цьому, він здійснив телефонний дзвінок на лінію «102» та повідомив, що планує здійснити вибух, з метою позбавлення життя себе та інших осіб.

Відповідно до обвинувального акту, останній не довів до кінця свій умисел, оскільки будинок було від’єднало від газопостачання, а чоловіка затримано співробітниками поліції.

Дій обвинуваченого кваліфіковано, як незакінчений замах на убивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів (ч.3 ст.15 п.1, п.5, п.7 ч.2 ст.115, ч.3 ст.15 ч.2 ст. 194 КК України).

Потерпілими у зазначеному провадженні визнано 12 осіб, з числа мешканців вищезазначеного будинку.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється колегією суддів у складі Світлани Гречаної, Володимира Алєйнікова, під головуванням Оксани Мамаєвої.

У підготовче судове засідання не з’явились одинадцять потерпілих, стосовно трьох з них була відсутня інформація стосовно того, що вони належним чином повідомлені про час та місце проведення засідання.

За такого, з урахуванням вимог чинного законодавства, заслухавши думки сторін, суд ухвалив відкласти підготовче судове засідання до 12.30 год 24.04.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва