flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судовому засіданні в справі щодо розбійного нападу та вбивства 35-річної мешканки Миколаєва допитано колишнього захисника одного з обвинувачених

19 лютого 2020, 14:45

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 27-річного громадянина В. у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених п.6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України та 20-річних чоловіка та дівчини, обвинувачених за ч.4 ст.187 КК України. Усі троє є мешканцями м.Одеси.

Нагадаємо, останні обвинувачуються у розбійному нападі, а 27-річний обвинувачений також і у вбивстві 35-річної жінки, з якою він познайомився у соціальній мережі. Подія мала місце вночі 01.08.2018 року на узбережжі р.Інгул в районі вул. 2-га Набережна в м.Миколаєві.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Світлани Скрипченко, Івана Дірка, під головуванням Сергія Медюка.

У судовому засіданні, в якості свідка було допитано колишнього захисника обвинуваченого П., якого останньому для надання правової допомоги було призначено з Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги. Останній пояснив, що за його участі було здійснено низку процесуальних дій у зазначеному провадженні, він не був свідком фізичного або психологічного тиску на його колишнього підзахисного, свої обов’язки виконував у відповідності до вимог діючого законодавства. Суть розмов з обвинуваченим П. повідомити відмовився, посилаючись на адвокатську таємницю та відсутність заяви обвинуваченого П. щодо надання дозволу на розкриття таємниці.

Окрім цього, у зв’язку з тим, що після вивчення низки письмових доказів та допиту експерта, який здійснював судово-медичну експертизу, виникла низка питань, що стосуються характеру, механізму, порядку нанесення травм загиблій жінці, суд вирішував питання щодо призначення додаткової експертизи.

Захисники обвинуваченого В. клопотали про оголошення перерви, з метою підготовки уточнюючих питань для експерта.

Зазначене клопотання судом задоволено, у засіданні оголошено перерву до 11.30 год 05.03.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва