flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення рішення у справі за позовом до Миколаївської міської Ради місцевої мешканки, яку вкусила собака хвора на сказ

11 лютого 2020, 10:38

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду цивільного позову місцевої мешканки до Миколаївської міської Ради про відшкодування моральної шкоди.

Судовий розгляд зазначеного позову здійснюється під головуванням судді Ольги Гуденко.

У судовому засіданні позивачка повідомила, що 28.03.2018 року вона поверталась додому в районі вул.Театральної у м.Миколаєві. Несподівано до неї підбігла безпритульна собака та вкусила за праве стегно. Після цього жінка дізналась, що ця ж собака покусала інших людей. Наступного дня, їй зателефонували з медичного закладу і повідомили, що собака була хвора на сказ. Позивачка пройшла курс вакцинацій від сказу, проте протягом усього лікування та до теперішнього часу, відповідно до позовної заяви, зазнає сильних душевних страждань.

З огляду на це, вона звернулась з відповідним позовом, завдану їй моральну шкоду оцінює у 500 тис гривень.

Представник відповідача зазначив, що позивач не довела, що її вкусила собака хвора на сказ, викладені доводи необґрунтовані, моральна шкода не доведена, а за такого позов не підлягає задоволенню.

Його позицію підтримали представники Департаменту ЖКГ ММР та КП «Центр захисту тварин», залучені у якості третіх осіб.

Свої покази надав також свідок, який є чоловіком позивачки. Він повідомив, що після укусу його дружина тривалий час перебувала у стресовому стані, в неї почались розлади сну, вона стала панічно боятись собак.

Суд завершив з’ясування обставин по справі та після дебатів видалився до нарадчої кімнати для постановлення рішення.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва