flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у справі щодо вбивства на території Миколаївської міської лікарні № 1

16 січня 2020, 17:40

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 45-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той невдовзі помер у медичному закладі. Подія мала місце 10.06.2018 року.

У судовому засіданні було допитано свідка. Остання повідомила, що в момент згадуваних подій, вона обіймала посаду медичної сестри і перебувала на чергуванні у прийомному спокої. Вона почула гучні крики та побачила двох чоловіків, один з яких йшов назустріч іншому, а той відступав. Він штовхнув свого опонента, а коли той впав, сів зверху та почав наносити удари в область голови. Згодом він схопив потерпілого за шию та тримав близько семи хвилин до приїзду співробітників патрульної поліції.

Окрім цього, було допитано законного представника особи щодо якого розглядається клопотання, яка є дружиною останнього. Та повідомила, що 09.06.2018 року її чоловіка побили невідомі, протягом того та наступного дня він дивно поводився, а згодом, за її словами, його поведінка стала неадекватною. Медики відмовлялись його госпіталізувати, а поліцейські затримувати. Побоюючись за безпеку своє дитини, вона лишила його, в присутності працівників поліції, на території Миколаївської міської лікарні № 1 та пішла додому.

Також суд допитав особу стосовно якої розглядається клопотання, він повідомив, що 09.06.2018 року його побили невідомі, з цього часу йому почали ввижатись голоси знайомих та померлих рідних, які спілкувались з ним. Він зазначив, що майже нічого не пам’ятає, зокрема факт побиття. Адекватно усвідомлювати реальність він почав за два тижні

Наразі для виклику свідків, які не були допитані та підлягають допиту у засіданні оголошено перерву до 10.30 год 05.02.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва