flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строк дії запобіжних заходів одеситам обвинуваченим у розбійному нападі та вбивстві 35-річної мешканки Миколаєва

15 січня 2020, 15:32

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 27-річного громадянина В. у вчиненні кримінальних правопорушень за п.6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України та 20-річних чоловіка та дівчини, обвинувачених за ч.4 ст.187 КК України. Усі троє є мешканцями м.Одеси.

Нагадаємо, останні обвинувачуються у розбійному нападі, а 26-річний обвинувачений також і у вбивстві 35-річної жінки, з якою останній познайомився у соціальній мережі. Подія мала місце вночі 01.08.2018 року на узбережжя р.Інгул в районі вул. 2-га Набережна в м.Миколаєві.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Світлани Скрипченко, Івана Дірка під головуванням Сергія Медюка.

Судове засідання було заплановано на 14.01.2020 року, однак, у зв’язку з участю членів колегії у розгляді клопотань, що стосуються проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій засідання було відкладено на 15.01.2020 року.

У судовому засіданні прокурор оголосив клопотання щодо продовження запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту щодо 20-річної обвинуваченої та строків тримання під вартою стосовно двох інших фігурантів провадження.

В обґрунтування зазначав, що обвинувачені можуть переховуватись від суду та впливати на свідків, а більш м’які запобіжні заходи не забезпечать їх належну процесуальні поведінку.

Захисник 20-річної обвинуваченої С., просив відмовити у задоволенні клопотання, посилаючись на те, що останній необхідно працевлаштуватись, щоб матеріально допомагати сім’ї, окрім цього вона планує укласти шлюб. Захисник просив змінити запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Захисники інших обвинувачених також просили відмовити у задоволенні клопотання прокурора.

Дослідивши матеріали та заслухавши думки сторін, колегія суддів ухвалила продовжити запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з зобов’язанням носити електронний засіб контролю щодо 20-річної обвинуваченої, стосовно інших обвинувачених продовжити строки тримання під вартою.

Окрім цього, захисниками було заявлено низку клопотань, розгляд яких за браком часу відбудеться у наступному судовому засіданні, яке призначене на 15.00 год 28.02.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва