flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи ще двом фігурантам провадження щодо вимагання у підприємця 600 тис гривень

14 січня 2020, 20:41

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу 31-річному громадянину П., підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний за попередньою змовою групою осіб вимагав у підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 600 тис гривень.

Прокурор в обґрунтування ризиків зазначав можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, знищити або спотворити речі та документи, що мають значення у даному провадженні, чинити незаконний тиск на потерпілого і свідків.

Підозрюваний заперечував свою провину та зазначав, що будь-яких фактів вимагання та спричинення насильницьких дій з його боку не було.

Його захисники просили відмовити у задоволенні клопотання, з огляду на те, що на їхню думку, досудове слідство здійснювали неуповноважені органи, підозра необґрунтована, а ризики надумані.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 600 тис гривень.

Також, слідчим суддею Сергієм Медюком розглядалось клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу іншому фігуранту зазначеного кримінального провадження, громадянину Р.

Захисник останнього повідомив, що його підзахисний не розуміє українську мову та заявив клопотання про залучення перекладача, яке було задоволено.

Через перекладача підозрюваний Р. повідомив, що є громадянином Азейбарджану і не розуміє українську мову та просив встановити строки для перекладу повідомлення про підозру та клопотання про застосування міри запобіжного заходу, з метою ознайомлення з ними.

Зазначене клопотання, з урахуванням думки прокурора, який не заперечував проти цього, судом задоволено, у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 17.01.2020 року.

Окрім цього, слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжний захід ще одному фігуранту зазначеного кримінального провадження у виді тримання під вартою до 28.02.2020 року з можливістю внесення за стави у сумі 600 тис гривень.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва