flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту провадження щодо вимагання у підприємця 600 тис гривень

14 січня 2020, 12:46

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світлана Скрипченко розглянуто клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу 32-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний за попередньою змовою групою осіб вимагав у підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 600 тис гривень.

Прокурор клопотання підтримав, в обґрунтування зазначив наявність ризиків переховування від слідства, тиску на потерпілого та свідків, знищення речей та документів, що мають значення у даному провадженні, вчинення іншого кримінального правопорушення.

Підозрюваний провину заперечував, наполягав на тому, що нікому не погрожував та не вимагав будь-яких коштів.

Захисник зазначав, що кваліфікація інкримінованого його підзахисному кримінального правопорушення завищена, а за такого підозра необґрунтована, наведені прокурором ризики надумані та нічим не підтверджені.

Ретельно дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 600 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва