flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у вимаганні 600 тисяч гривень

13 січня 2020, 19:44

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва обрано міру запобіжного заходу 42-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний за попередньою змовою групою осіб вимагав у підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 600 тис гривень.

Прокурор в обґрунтування ризиків зазначав можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, знищити або спотворити речі та документи, що мають значення у даному провадженні, чинити незаконний тиск на потерпілого і свідків.

Підозрюваний зазначав, що потерпілий був йому винен грошові кошти, які той йому надавав для допомоги у здійсненні підприємницької діяльності. Повідомив, що лише просив потерпілого повернути належні йому грошові кошти.

Захисники просили відмовити у задоволенні клопотання, наполягаючи на тому, що досудове слідство здійснюється не уповноваженими органами, ризики нічим не підтверджені, підозра необґрунтована, а за такого, просили суд відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 28.02.2020 року без права внесення застави.

Наразі розглядаються клопотання щодо обрання запобіжних заходів іншим учасникам зазначеного кримінального провадження.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва