flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Використання підробленого диплома коштувало військовослужбовцю притягнення до кримінальної відповідальності та позбавлення військового звання

23 грудня 2019, 15:34

Колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва у складі Катерини Лагоди, Оксани Мамаєвої, під головуванням Дмитра Тішка, постановлено вирок військовослужбовцю за контактом в/ч А 0224, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.358, ч.3 ст.410 КК України.

Судом встановлено, що військовослужбовець, з метою отримання офіцерського звання – «молодший лейтенант» та підвищеного грошового забезпечення надав до своєї частини нотаріально завірену копію підробленого диплому про отримання вищої освіти та додатки до нього, при тому, що вищий навчальний заклад він не закінчував.

Згодом йому було присвоєно звання «молодший лейтенант» та підвищено грошове забезпечення, в результаті отримання якого, ним було нанесено збитки військовій частині у сумі близько 6 тисяч гривень.

Військовослужбовець визнав свою провину в повному обсязі, щиро каявся у скоєному, повідомив, що погодився використати підроблені документи, з метою отримання офіцерського звання та посади і полегшення можливості бути відкомандированим до зони ООС у складі свого підрозділу.

Зазначив, що нанесені збитки, які виникли в результаті незаконного отримання підвищеного грошового забезпечення, компенсовані у повному обсязі.

Прокурор та представник потерпілого просили суд визнати військовослужбовця винним та призначити покарання з випробувальним терміном.

Дослідивши матеріали справи, суд, з урахуванням позитивних характеристик обвинуваченого, наявності на утриманні в нього двох малолітніх дітей, того факту, що він брав участь у бойових діях, а також миротворчих місіях ООН, має нагороди, повністю компенсував нанесені збитки та щиро кається у вчиненому, дійшов висновку про можливість його виправлення без ізоляції від суспільства.

За такого, з урахуванням всіх обставин справи, суд ухвалив призначити військовослужбовцю покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки, поклавши на нього обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації і повідомляти про зміну місяця проживання, роботи, навчання та позбавити його військового звання «молодший лейтенант»

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва