flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід миколаївському адвокату, підозрюваному у незаконному заволодінні квартирою

19 грудня 2019, 15:49

Сьогодні, 19 грудня, слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано міру запобіжного заходу одному з миколаївських адвокатів, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.4 ст.358 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, адвокат, використовуючи підроблені рішення суду та договір купівлі-продажу, позбавив права власності на квартиру громадянина, якому вона належить.

А згодом, за допомогою нотаріуса, уклав договір купівлі-продажу зазначеного майна третім особам. Своїми діями він спричинив потерпілому власнику квартири збитки у особливо великих розмірах.

Прокурор клопотання підтримав зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення, знищити речі або документи, які мають значення у розслідуванні зазначеного провадження, перешкоджати слідству іншим чином.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, зазначивши, що ризики необґрунтовані та ґрунтуються на припущеннях, а правова кваліфікація кримінальних правопорушень є невірною.

Підозрюваний підтримав позицію свого захисника.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 15.02.2020 року з можливістю внесення застави у сумі 630 600 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва