flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено судовий розгляд у справі щодо військовослужбовця, який обвинувачується у використанні підробленого диплому про вищу освіту

17 грудня 2019, 15:14

Колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва у складі Катерини Лагоди, Оксани Мамаєвої, під головуванням Дмитра Тішка, розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням військовослужбовця за контрактом в/ч А 0224, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.358, ч.3 ст.410 КК України.

Відповідно до матеріалів справи, військовослужбовець, з метою отримання офіцерського звання – «молодший лейтенант» та підвищеного грошового забезпечення надав до своєї частини нотаріально завірену копію підробленого диплому про отримання вищої освіти та додатки до нього, при тому, що вищий навчальний заклад він не закінчував.

Згодом йому було присвоєно звання «молодший лейтенант» та підвищено грошове забезпечення, в результаті отримання якого, ним було нанесено збитки військовій частині у сумі близько 6 тисяч гривень.

Обвинувачений свою провину визнавав у повному обсязі, повідомив, що його вмовили використати підроблені документи, оскільки в подальшому це впливало на військове звання та посаду, рівень матеріального і пенсійного забезпечення, у скоєному щиро каявся. Також зазначив, що нанесені збитки ним компенсовано в повному обсязі, що підтверджується наявними у матеріалах справи доказами.

У ході судових дебатів, прокурор просив визнати останнього винним, та, з урахуванням позитивних характеристик, наявності на утриманні двох неповнолітніх дітей, щирого каяття та повного відшкодування нанесеної шкоди, призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки, позбавивши військового звання «молодший лейтенант».

Представник потерпілого також просила призначити покарання з випробувальним терміном, оскільки вважає за можливе, щоб обвинувачений і надалі проходив військову службу.

Цю позицію у ході дебатів підтримали захисник та обвинувачений.

Наразі, колегія суддів видалилась до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва