flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох чоловіків, які вчиняли розбійні напади, погрожуючи запальничкою

05 грудня 2019, 14:55

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком постановлено вирок у кримінальному провадженні щодо 28-річного Г. та 26-річного К., який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчиненні корисливих злочинів. Чоловіків було обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій).

Відповідно до матеріалів справи, 01.09.2019 року, близько 22.25 год, перебуваючи по вул.Декабристів у м.Миколаєві, останні підійшли до двох чоловіків. Обвинувачений Г. дістав запальничку, яка за формою нагадувала пістолет та направив на потерпілих. Після чого, обвинувачені почали вимагати грошові кошти. Один з потерпілих зняв 100 грн зі своєї банківської карти у банкоматі, розташованому поблизу та віддав їх Г. та К. Інший потерпілий віддав останнім 75 гривень.

Приблизно за 25 хвилин, обвинувачені, перебуваючи на перетині просп.Центральний та вул.Громадянська, аналогічним способом, погрожуючі пістолетом-запальничкою, заволоділи грошовими коштами, у сумі 240 грн, ще двох потерпілих.

У судовому засіданні потерпілі зазначали, що вважали, що їм погрожують справжньою зброєю, окрім цього, обвинувачені говорили, що в них травматична зброя, потужності якої вистачить, щоб нанести тяжкі травми.

Обвинувачені свою провину визнавали, у скоєному каялись.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням показів потерпілих та обвинувачених, суд дійшов до висновку про доведеність їх вини у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України.

З урахуванням зазначеного, беручі до уваги дані, що характеризують особи останніх суд ухвалив, визнати 26-річного, раніше неодноразово судимого, К. винним та призначити йому покарання у виді 7 років 3 місяців позбавлення волі із конфіскацією ½ всього належного йому майна. Щодо 28-річного Г. суд ухвалив призначити йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією ½ всього належного йому майна.

Зазначимо, що вирок ще не набрав законної сили.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва