flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судовому засіданні в справі щодо вбивства на території Миколаївської міської лікарні № 1 допитано експертів та свідків

20 листопада 2019, 17:58

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 45-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той невдовзі помер у медичному закладі. Подія мала місце 10.06.2018 року.

У судовому засіданні було допитано двох експертів, які брали участь в проведенні судово-медичних експертиз щодо загиблого чоловіка.

Окрім цього, було допитано екіпаж патрульної поліції, які першими прибули за викликом, на територію зазначеної лікарні. Останні повідомили, що по прибуттю на місце побачили, як один чоловік, сидячі на іншому наносить йому удари в область обличчя. Коли патрульні підійшли до нього він тримав останнього за шию. На зауваження не реагував, а згодом намагався втекти, поліцейським довелось застосувати до нього заходи фізичного впливу.

Одна з патрульних повідомила, що чоловік якому наносились удари був, на її думку, у важкому стані, проте певний час ніхто з працівників медзакладу, що знаходились поруч, не надавали йому допомоги, зазначаючи, що серед них немає лікарів. Бригада швидкої прибула на місце за 15-20 хвилин.

Окрім цього, судом вирішено питання про продовження запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи до 18.01.2020 року.

Наразі для виклику інших свідків, які підлягають допиту, у засіданні оголошено перерву.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва