flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось підготовче судове засідання у справі за позовом до Миколаївської міської Ради місцевої мешканки, яку укусила собака хвора на сказ

18 листопада 2019, 17:10

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання у справі за цивільним позовом місцевої мешканки до Миколаївської міської Ради про відшкодування моральної шкоди.

Третьою особою, що не висуває самостійних вимог, у даному провадженні є КП ММР «Центра захисту тварин».

Судовий розгляд зазначеного позову здійснюється під головуванням судді Ольги Гуденко.

Відповідно до обставин, викладених у позові – 28.03.2018 року позивачка перебувала в районі Миколаївського обласного онкологічного диспансеру. Несподівано до неї підбігла безпритульна собака та вкусила за праве стегно. Після цього жінка дізналась, що ця ж собака покусала інших людей. В подальшому з’ясувалось, що безпритульна собака була заражена сказом. Позивачка пройшла курс вакцинацій від сказу, проте протягом усього лікування та до теперішнього часу переживає сильні душевні страждання.

З огляду на це, вона звернулась з відповідним позовом, завдану їй моральну шкоду оцінює у 500 тис гривень.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про виклик та допит у якості свідка чоловіка позивачки, який зможе підтвердити, що остання дійсно переживала моральні страждання. Зазначене клопотання судом задоволено.

Також з’ясувалось, що позивачу та третій особі не надійшов відзив на позов з боку відповідача. За такого, з урахуванням думок сторін, для підготовки заперечень до відзову, у підготовчому судовому засіданні оголошено перерву до 12.30 год 04.12.2019 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва