flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись судові дебати у справі щодо розбійного нападу у центрі міста

13 листопада 2019, 16:27

У Центральному районному суді завершився судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 26-ти та 27-річного чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, чоловіки обвинувачуються у тому, що ввечері 29 липня 2017 року, в районі вул. Соборної у м.Миколаєві, приставивши ніж до шиї 18-річного юнака, відібрали в нього мобільний телефон, вартістю близько 4 тис гривень, який згодом один з них здав до ломбарду.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснювався під головуванням судді Сергія Медюка.

Обвинувачені, які мали, відповідно до встановленого порядку, допитуватись після дослідження всіх доказів, допиту потерпілого та свідків відмовились від дачі пояснень. За такого, суд перейшов до судових дебатів.

У ході судових дебатів прокурор зазначила, що вина обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 187 КК України повністю доведена та підтверджується зібраними по справі доказами і просила призначити останнім покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі.

Захисники заявили клопотання про оголошення перерви, оскільки наразі вони не готові до участі у дебатах. На уточнююче запитання суду, вони повідомили, що не відмовляються від участі у судових дебатах, проте їм потрібен час на підготовку.

Судом зазначено, що вичерпний перелік підстав для оголошення перерви викладено у ст.322 КПК України. Оголошення перерви для підготовки до судових дебатів, в той час, як у дебатах прийняли участь прокурор та обвинувачені, не передбачено.

Зрештою, у зв’язку із завершенням робочого часу військовослужбовців, які здійснюють конвоювання та необхідністю доставки обвинувачених до ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор», у засіданні оголошено перерву.

У судовому засіданні, яке відбулось 13.11.2019 року, захисники, під час судових дебатів, зазначали, що стороною обвинувачення не були доведені обставини зазначені в обвинувальному акті, водночас ці обставини не доведені у ході судового розгляду. За такого вони просили постановити виправдувальний вирок.

Обвинувачені, під час останнього слова, свою провину не визнали.

Наразі, суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва