flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато судовий розгляд по суті у кримінальному провадженні щодо нанесення тілесних ушкоджень співробітнику поліції

08 листопада 2019, 13:33

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 20-річного місцевого мешканця, який є студентом одного з вищих навчальних закладів, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 КК України.

Судовий розгляд зазначеного провадження відбувається під головуванням судді Оксани Мамаєвої.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, в ніч на 27.10.2018 року, екіпаж патрульної поліції зупинив легковий автомобіль. Під час складання адміністративних протоколів щодо водія, на місце прибув обвинувачений.

У ході спілкування з патрульними, водій почав висловлюватись нецензурною лайкою, внаслідок чого було прийнято рішення про його адміністративне затримання. Під час затримання водія, обвинувачений наніс інспектору патрульної поліції удар ногою в область голови, чим спричинив йому тілесні ушкодження, зокрема у вигляді переламу щелепи та струсу головного мозку.

Потерпілий заявив цивільний позов про відшкодування шкоди, зокрема матеріальної, у сумі близько 93 тис грн, моральної, у розмірі 500 тис гривень.

Обвинувачений свою провину визнав частково, він зауважив, що патрульний під час затримання діяв незаконно, тому він намагався захистити водія. Цивільний позов не визнав у повному обсязі.

Захисник зазначив, що кваліфікація кримінального правопорушення, інкримінованого його клієнту є невірною, на його думку, слід кваліфікувати за ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), оскільки він вважає, що патрульний діяв з перевищенням службових повноважень.

Судом вирішено питання щодо порядку та обсягу дослідження по справі, зокрема – допит потерпілого, свідків, дослідження письмових доказів та допит обвинуваченого.

Після цього було допитано потерпілого.

Наразі для виклику свідків у засіданні оголошено перерву до 15.30 год 19.11.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва