flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у справі щодо сутички на центральній площі м.Миколаєва, внаслідок якої загинула людина

31 жовтня 2019, 17:14

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням 33-х та 31-річного чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (спричинення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб, що спричинили смерть потерпілого).

Судовий розгляд зазначеного провадження відбувається під головуванням судді Сергія Медюка.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, 08.07.2017 року близько 22 години обвинувачені зустрілись на площі Соборній у м.Миколаєві з іншим чоловіком.

У ході розмови у них виник конфлікт, внаслідок якого останній здійснив в бік обвинувачених не менше шести пострілів з пістолету, спричинивши тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Після цього, обвинувачені повалили його на землю та почали наносити удари заздалегідь приготовленим металевим прутом та ножем. Від отриманих травм чоловік, не приходячи до тями, помер в лікарні.

У судовому засіданні було допитано свідка, який перебуває під захистом, в режимі відеоконференції та зі створенням акустичних перешкод, що унеможливлюють його ідентифікацію.

Останній повідомив, що в день згадуваних подій він перебував на площі Соборній, почув крик та постріл і побачив, чоловіка який біг, здійснюючі постріли з пістолета у бік групи осіб, які його переслідували. Згодом його наздогнали, повалили на землю та почали наносити йому удари ногами в верхню частину тіла. Після цього підійшла інша особа з предметом схожим на металеву трубу та нанесла останньому кілька ударів.

Свідок повідомив також інші відомі йому обставини, які можуть мати значення у вказаному провадженні.

Наразі, оскільки явку інших свідків заявлених стороною обвинувачення забезпечено не було, у судовому засіданні оголошено перерву для їх повторного виклику.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва