flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи чоловікам, підозрюваним у вимаганні грошових коштів у підприємця

28 жовтня 2019, 17:15

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуті клопотання про обрання запобіжних заходів громадянам П. та Е., підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України (вимагання) та громадянину Ч., підозрюваному за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Відповідно до матеріалів провадження громадяни П. та Е. вимагали у місцевого підприємця повернення неіснуючого боргу у сумі 8 тис доларів США. 23.10.2019 року після передачі їм частини грошових коштів, у сумі 5 тис доларів США, яка відбулась в одному із закладів громадського харчування м.Миколаєва їх було затримано в порядку ст.208 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотань, слідчий суддя Світлана Гречана ухвалила обрати щодо підозрюваного громадянина П. запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 301050 гривень.

Іншому фігуранту провадження, з урахуванням того факту, що в матеріалах справи відсутні відомості, що підтверджують факт вимагання з боку останнього, обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний засіб контролю та забороною спілкуватись з потерпілим та іншим підозрюваним.

Окрім цього, суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу громадянину Ч., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, за необґрунтованістю. Зокрема, додані до клопотання документи не містять відомостей, які підтверджують факт незаконного поводження зі зброєю.

Матеріали щодо останнього виділено в окреме провадження.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва