flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за обвинуваченням Миколи Романчука вчергове не з’явився останній свідок сторони обвинувачення

11 жовтня 2019, 11:08

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» громадянина Г. за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

У судове засідання вчергове не було доставлено останнього свідка сторони обвинувачення громадянина Г., стосовно якого постановлено ухвалу про застосування щодо нього примусового приводу.

Прокурор пояснив, що згідно з інформацією, яка була йому надана співробітником оперативного підрозділу, який займається виконанням вищезазначеної ухвали про привід, громадянин Г. перебуває у відрядженні за межами Миколаївської області.

Водночас прокурор заявив клопотання про направлення зазначеного кримінального провадження до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду для вирішення питання щодо передачі його для розгляду Вищим антикорупційним судом України.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання, оскільки з урахуванням останніх змін до КПК України, кримінальне провадження щодо Миколи Романчука не підсудне Вищому антикорупційному суду України.

З урахуванням усіх обставин, колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання прокурора.

Окрім цього, судом оголошено клопотання подане до канцелярії суду за 30 хвилин до початку засідання від імені свідка громадянина Г., відповідно до якого останній просить відкласти судовий розгляд, оскільки він не може брати участь у судовому засіданні без його захисника, який перебуває за межами міста.

Також суд оголосив акт, складений співробітниками канцелярії Центрального районного суду м.Миколаєва, відповідно до якого, невідомий чоловік, який не надав документів, що посвідчують особу, лишив зазначене клопотання на віконці в приміщенні канцелярії, де надаються документи для реєстрації та залишив приміщення суду.

Судом наголошено, що така поведінка свідка громадянина Г., якого суд через постійні неявки не може допитати вже протягом 2,5 років може бути розцінено, як переховування від суду та ухилення від дачі показів.

Після чого, суд розпочав дослідження письмових доказів сторони захисту.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва