flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у справі щодо вбивства на території Миколаївської міської лікарні № 1

24 вересня 2019, 17:45

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває розгляд клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно 45-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той невдовзі помер у медичному закладі. Подія мала місце 10.06.2018 року.

Відповідно до встановленого порядку дослідження доказів суд мав приступити до допиту свідків, проте жоден зі свідків, з числа співробітників поліції, які викликались у судове засідання не з’явились. Прокурор пояснила це службовою зайнятістю останніх.

Захисник заявив клопотання про виклик для допиту у судове засідання усіх експертів та спеціалістів, які брали участь в проведенні низки судово-медичних експертиз щодо загиблого чоловіка.

Зазначене клопотання судом задоволено частково

Прокурором заявлено клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи.

В обґрунтування зазначала, що ризики, враховані при обранні міри запобіжного заходу не зникли, а психічний стан особи не покращився.

Сторони, у тому числі захисник, не заперечували проти задоволення клопотання. Судом зазначене клопотання було задоволено, строк дії запобіжного заходу продовжено до 22.11.2019 року.

Наразі для виклику свідків, які підлягають допиту у засіданні оголошено перерву до 10.30 год 11.11.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва