flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває допит свідків у справі щодо розбійного нападу та умисного вбивства 35-річної жінки

23 вересня 2019, 16:08

У Центральному районному суді м.Миколаєва продовжується допит свідків у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу та умисного вбивства 35-річної жінки в районі вул. 2-га Набережна у м.Миколаєві.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, 01.08.2018 року, приблизно о 00.30 год, 27-річний обвинувачений В. разом з 35-річною жінкою, з якою вони познайомились у соціальній мережі, прибули на узбережжя р.Інгул в районі вул. 2-га Набережна, де вже перебували інші фігуранти справи.

Чоловік почав наносити металевим гвинторізом удари в область голови жінки, інші обвинувачені знаходились поряд з метою запобігти втечі останньої. Після нанесення низки сильних ударів, обвинувачені заволоділи мобільним телефоном та золотими прикрасами жінки. Від отриманих травм остання померла. Усі фігуранти справи є мешканцями м.Одеса.

Дії 27-річного чоловіка кваліфіковано за п.6 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України (умисне вбивство, розбій), 19-річних чоловіка та дівчини за ч.4 ст.187 КК України (розбій).

Зазначене провадження розглядається колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва у складі Світлани Скрипченко, Івана Дірка, під головуванням Сергія Медюка.

У судовому засіданні свої покази надала свідок - адміністратор одного з магазинів одягу у м.Миколаєві. Відповідно до її слів, обвинувачений В. познайомився з нею у соціальній мережі, наприкінці липня 2018 року та домовився про зустріч.

Вже наступного дня він та інші фігуранти справи прибули до магазину, де працює остання. Після нетривалої розмови обвинувачений В. запропонував зустрітись ввечері, після завершення робочого дня, проте дівчина згодом не відповіла на телефонні дзвінки від обвинуваченого і зустріч не відбулась. Вже за кілька діб остання дізналась про зазначене вбивство.

Також судом вирішено питання продовження строків запобіжних заходів щодо обвинувачених, зокрема 19-річній громадянці С. продовжено строк цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобі контролю, двом іншим обвинуваченим продовжено строки тримання під вартою до 21.11.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва