flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив призначити стаціонарну судово-психіатричну експертизу підозрюваному у вбивстві матері

05 вересня 2019, 10:32

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого про призначення стаціонарної комплексної судово-психіатричної експертизи щодо 34-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.115 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, 09.05.2019 року, у підозрюваного, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, виник конфлікт із матір’ю, з якою вони проживали у квартирі будинку по пр.Центральний у м.Миколаєві.

У ході конфлікту вони вийшли на балкон, де підозрюваний виштовхнув матір з балкона. Остання трималась за перила, проте чоловік розчепив її пальці, внаслідок чого вона впала з сьомого поверху і від отриманих травм померла.

В обґрунтування клопотання, слідчий зазначив, що в рамках кримінального провадження стосовно підозрюваного в Миколаївській обласній психіатричній лікарні № 1 було проведено амбулаторну психолого-психіатричну експертизу. Проте в амбулаторних умовах неможливо однозначно встановити психічний стан підозрюваного, а за такого є необхідність в проведенні стаціонарної комплексної судово-психіатрічної експертизи.

Захисник та підозрюваний не заперечували проти проведення стаціонарного обстеження.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя ухвалила призначити підозрюваному стаціонарну комплексну судово-психіатрічну експертизу в умовах КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я».

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва