flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання у виді шести років позбавлення волі військовослужбовцю, який незаконно зберігав арсенал боєприпасів

29 серпня 2019, 14:34

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком постановлено вирок 39-річному військовослужбовцю за контрактом в/ч А0224, винному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Судом встановлено, що обвинувачений незаконно придбав та зберігав осіб понад 900 патронів до автоматичної бойової зброї, близько 100 набоїв до пістолета Макарова, понад 20 осколкових ручних гранат, 4 реактивні протитанкові гранати РПГ-22, значну кількість вибухової речовини підвищеної потужності – гексогену, електродетонатори, підривачі.

Набої та вибухівку останній зберігав у квартирі багатоповерхового будинку по вул. 6-та Слобідська, де проживав.

У судовому засіданні обвинувачений відмовився давати будь-які покази щодо обставин інкримінованого йому злочину.

Захисник просила визнати останнього невинуватим, наполягаючи на недопустимості отриманих слідством доказів.

За сукупністю досліджених доказів, суд дійшов висновку про доведеність вини інкримінованого військовослужбовцю злочину.

При призначенні покарання суд врахував зокрема той факт, що обвинувачений вчинив тяжкий злочин проти громадської безпеки та пов'язаний з незаконним обігом зброї і вибухівки.

Також враховано, що з боку обвинуваченого були відсутні будь-які пояснення щодо обставин придбання та зберігання вибухових речовин і набоїв, що могло б надати органу досудового розслідування зупинити потрапляння військової зброї до вільного обігу та припинити такі випадки в майбутньому.

Окрім цього, суд прийшов до висновку, що безпосереднє відношення обвинуваченого до військової служби свідчило про достеменне розуміння ним небезпечності та можливих наслідків використання вибухових речовин, вибухових пристрої та бойових припасів, які у нього зберігались.

З урахуванням викладеного, суд ухвалив визнати останнього винним та призначити покарання ближче до максимальної санкції встановленої ч.1 ст.263 КК України, у виді реального позбавлення волі строком на 6 років.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва