flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за обвинуваченням Миколи Романчука суд ухвалив застосувати примусовий привід до свідка, який систематично не з’являється у судові засідання (ФОТО)

21 серпня 2019, 16:48

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене кримінальне провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

У судове засідання, вчергове не з’явився керівник ТОВ «Е.», який підлягає допиту в якості свідка. Останній надіслав на адресу суду заяву, в якій просив відкласти судове засідання на другу половину вересня, оскільки його захисник не зможе прийняти участь у судовому засіданні. Проте жодних підтверджуючих цей факт матеріалів додано не було.

Прокурор зазначив, що в телефонному режимі вказаний свідок обіцяв прибути у судове засідання та просив надати йому судовий виклик, щоб особисто вручити свідку.

Захисник наполягала, що керівник ТОВ «Е.» є ключовим свідком у даному кримінальному провадженні, йому було достовірно відомо про час та місце судового розгляду, проте він вкотре не з’явився.

Також захисник заявила клопотання про застосування щодо свідка примусового приводу.

Зазначене клопотання судом було задоволено, суд ухвалив піддати зазначеного свідка примусовому приводу у судове засідання призначене на 14.00 год 10.09.2019 року.

Окрім цього, суд долучив до матеріалів справи письмові докази, які підлягають дослідженню, надані стороною захисту.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва