flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі щодо нанесення тілесних ушкоджень патрульному поліцейському розпочато допит свідків

20 серпня 2019, 18:15

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд обвинувального акту щодо 44-річного місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Відповідно до обвинувального акту, чоловік вдарив в область обличчя співробітника патрульної поліції, який забезпечував безпеку дорожнього руху на перетині вул.Нікольська та Соборна у м.Миколаєві під час проведення масштабного спортивного заходу.

Подія мала місце 04.11.2018 року.

Відповідно до встановленого порядку, суд мав приступити до допиту свідків.

У судове засідання не прибув захисник, обвинувачений повідомив, що той перебуває у судовому розгляді іншого кримінального провадження за межами м.Миколаєва.

При цьому, обвинувачений заявив, що не заперечує проти продовження судового розгляду за відсутності захисника, а за необхідності зможе сам поставити питання свідку, якого будуть допитувати. Прокурор зазначив, що з урахуванням позиції обвинуваченого, судовий розгляд можна продовжити без участі захисника.

З огляду на це, а також того, що при необхідності захисник не позбавлений права повторно викликати для допиту вказаного свідка, суд ухвалив продовжити судовий розгляд та приступив до допиту.

Було допитано співробітницю магазину, розташованого неподалік від місця, де відбулись згадувані події.

Остання повідомила, що постійно перебувала на робочому місті і нічого не пам’ятає про події того дня. Окрім цього зазначила, що в протоколі допиту свідка, складеного слідчим Центрального ВП ГУНП в Миколаївській області, міститься не її підпис.

На уточнююче запитання судді повідомила, що не викликалась для допиту та не допитувалась у період з 04.11.2018 року, коли відбулись події викладені в обвинувальному акті, по теперішній час.

Наразі для виклику інших свідків у засіданні оголошено перерву до 14.00 год 19.09.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва