flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд завершив допит свідків сторони захисту у справі Миколи Романчука

30 липня 2019, 12:45

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

У судовому засіданні продовжено допит свідків сторони захисту. Було допитано сімох депутатів Миколаївської обласної Ради. Зокрема, члена постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, яка є профільною у питаннях щодо розробки надр, Іллю Резнікова.

Також суд допитав депутатів – Оксану Солтис, Петра Ковальчука, Михайла Талпу, Григорія Ташлика, Віктора Сторчеуса, Вадима Олабіна.

Свідки повідомили зокрема, що під час погодження рішень, що стосувались ТОВ «Е.» на них не здійснювався будь-який вплив.

Наразі допитано усіх свідків у даному провадженні, за виключенням керівника ТОВ «Е.», який є свідком сторони обвинуваченням та постійно не з’являється у судові засідання.

Судом зазначено, що в матеріалах справи містяться дані про дві різні адреси зазначеного свідка, за такого суд фактично позбавлений можливості здійснити виклик та застосувати примусовий привід у разі неявки, оскільки відомості стосовно того, що останній повідомлений належним чином відсутні, прокурор, в свою чергу, не забезпечує його явку.

Прокурор просив здійснити судовий виклик за останньою відомою адресою зазначеного свідка.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 10.00 год 13.08.2019 року.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва