flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою студенту, підозрюваному у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті

26 липня 2019, 13:22

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою щодо 20-річного студента Чорноморського національного університету ім.П.Могили, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого).

Відповідно до матеріалів клопотання, 13.05.2019 року, близько 03.40 год, останній, разом з іншим підозрюваним, з яким вони разом навчаються в університеті, перебуваючи в дворі будинку по пров.Парусному, 1 в м.Миколаєві, нанесли численні удари ногами та дерев’яною штахетиною з цвяхом, 50-річному чоловіку.

Від отриманих тілесних ушкоджень останній помер в кареті швидкої медичної допомоги.

Прокурор клопотання підтримав, зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду і чинити тиск або незаконно впливати на іншого підозрюваного у даному провадженні.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, оскільки ризики зазначені прокурором існують і щодо іншого підозрюваного у зазначеному проваджені, однак йому будь-який запобіжний захід не обирався.

А за такого, на думку захисника, слід змінити запобіжний захід на більш м’який.

Підозрюваний провину не визнавав і просив обрати щодо нього запобіжний захід не пов'язаний з позбавленням волі.

З урахуванням всіх обставин справи, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного до 27.08.2019 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва