flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід, військовослужбовцю, підозрюваному у грабежі та доручив ТУ ДБР у м. Миколаєві провести дослідження фактів щодо спричинення йому тілесних ушкоджень співробітниками поліції

24 липня 2019, 11:21

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу військовослужбовцю за контрактом в/ч А 2062, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України (грабіж).

Відповідно до матеріалів клопотання, вночі 19.07.2019 року, перебуваючи на вул.Терасній у м.Миколаєві, підозрюваний намагався заволодіти сумкою жінки, що проходила поруч. Оскільки вона опиралась, він наніс їй кілька ударів по голові, зірвав з її руки сумку та зник з місця скоєння кримінального правопорушення.

Прокурор клопотання підтримав, у якості ризиків зазначив можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, оскільки він не має постійного житла у м.Миколаєві, знищити або речі та документи, що мають значення у розслідуванні зазначеного провадження, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Підозрюваний провину не визнав, зазначив, що співробітники поліції застосовували до нього фізичне насильство, щоб він надав покази.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, посилаючись на необґрунтованість підозри. Також наполягав на тому, що до його підзахисного застосовувалось фізичне насильство з боку співробітників поліції.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали слідчий суддя ухвалила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 18.09.2019 року, зобов’язати уповноважених осіб забезпечити невідкладне проведення судово-медичного обстеження останнього, доручити Територіальному Управлінню ДБР у м. Миколаєві провести дослідження фактів щодо спричинення тілесних ушкоджень співробітниками поліції до підозрюваного.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва